Найден Найденов остана извън борда на националния отбор

DenNews.bg
09.06.2014
размер на текста:

Георги Братоев, Валентин Братоев и Николай Николов ще пропуснат гостуванията на националния отбор за Световната лига. Отборът заминава утре в 12,35 ч за Русия и ще се върне чак на 30 юни, съобщава сайтът на Българската федерация по волейбол. След двубоите със "Сборная" на 14 и 15 юни в Сургут българската група заминава за САЩ, където играем на 20-и и 21-и. Последните мачове от дългото пътуване са на 27 и 29 юни в Нови Сад и Ниш срещу Сърбия.
Треньорският щаб прецени да остави Георги Братоев в София, тъй като той не се намира в оптимална физическа форма. Разпределителят ще се готви по специална програма и се очаква да бъде на линия за домакинствата с Русия на 5 и 6 юли. Валентин Братоев пък помоли старши треньора Камило Плачи и тийммениджъра Владимир Николов да пропусне пътуването по семейни причини, свързани със заболяване на близък човек. Николай Николов има здравословен проблем, който изисква известно време за възсановяване. Центърът игра с болки в мачовете със Сърбия и от медицинския щаб предпочетоха да не рискуват допълнително здравето му.
Волейболистите, които остават в София, ще се готвят под ръководството на помощник-треньора Найден Найденов. Заниманията ще се провеждат в зала "Христо Ботев" и във фитнеса на "Арена Армеец".

Ето и състезателите, на които ще разчита Камило Плачи в следващите 6 мача:

Разпределители: Добромир Димитров и Георги Сеганов
Диагонали: Цветан Соколов и Венелин Кадънков
Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев и Златан Йорданов
Центрове: Виктор Йосифов, Иван Латунов и Красимир Георгиев
Либеро: Теодор Салпаров
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети