От БФС: Марек и Хасково да бъдат спокойни, “А” група ще е с 12 отбора

DenNews.bg
06.06.2014
размер на текста:

Отрязаните от лиценз за “А” група Марек и Хасково имат добър шанс все пак да бъдат допуснати до участие при майсторите. Такова мнение изрази пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев, който даде подробности около моментната ситуация.
“Разбира се, че имат шанс. Доколкото съм наясно те провеждат в момента изключително сериозна дейност по изчистването на всички препоръки на Лицензионната комисия. Хубаво е да се знае, че това е решение на Лицензионната комисия, не е на Изпълкома или на някой в БФС или на клубовете, които “умират от страх” от Марек и Хасково. Мисля, че от начина, по който се развиват нещата и в двата клуба могат да бъдат спокойни, че най-вероятно ще се стигне до положителна развръзка и в крайна сметка “А” група ще бъде с 12 отбора през новия сезон”, коментира Колев в студиото на Livesport.bg.
Говорителят на БФС посочи и че претенциите на двата клуба към централата са неоснователни, тъй като имало ясни критерии при получавенето на лиценз за елитен футбол. “Незнам на каква база имаха претенции при положение, че те са запознати писмено с изискванията на Лицензионната комисия. Тези изисквания за “А” група не са измислени вчера или преди една седмица. Те са ясни от преди началото на сезона. Така че нито Марек, нито Хасково имат основание да бъдат изненадани от това, което се изисква от тях. Според мен БФС ще бъде достатъчно толерантен да им даде някакво време в аванс, защото е ясно за всички, че в тази икономическа обстановка в страната не е толкова лесно да се направи ремонт на стадион, който да отговаря на изискванията за участие в “А” група. Но това нещо трябва да се свърши, ако искаме поне на минимума да покрием критериите. Все пак феновете на тези стадиони би трябвало да се чувстват по-добре, отколкото на мач в “Б” група. Иначе нямаше да има никакъв смисъл от преминаването от “Б” в “А” група. Нормално е критериите да са различни за първа и втора дивизия”, изтъкна Павел Колев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети