Кубрат Пулев: Искам всички шампионски пояси на Кличко

DenNews.bg
06.06.2014
размер на текста:

"Ще претендирам за всички пояси на Кличко", каза българската звезда в профи бокса Кубрат Пулев, след като стана ясно, че ще има мач с украинския шампион през септември. Точната дата обаче все още не е известна.
"Не се знае точната дата, но септември ще има мач с Кличко. На 17 юни е търгът, но пак несигурни игри и лавиране от страна на Кличко. За мен най-важното е да бъда подготвен и да се чувствам добре. Мисля, че при една добра подготовка ще докажем кои са българите и кой съм аз. За Владимир е типично да променя мнението си. Той винаги скача според тоягата, лавира и говори това, което му е удобно и което трябва да говори. Той много добре знае кой съм аз и какви са качествата ми. Те са голям екип, голяма империя, но аз мисля, че българската енергия е много силна и той няма да може да се справи с мен. Нека да сбъдне мечтата ми за мач с Кличко и тогава ще кажа какви са следващите ми амбиции. За мен не е важно, че ще имам мач с Владимир Кличко. За мен е важно да победя. Само участието за мен не е цел. Много са нещата, които ще са трудни срещу него, но всичко ще се покаже на ринга. Владимир е боксьор, който е по-висок от мен, но това не ме притеснява. В подготовката си най-много мисля да наблегна върху кондиционните тренировки и да съм максимално издръжлив", каза Пулев, цитиран от Новспорт.
Той коментира, че ще претендира за всички пояси на Кличко.
"За колко пояса ще се боксираме зависи от нашия щаб. Аз лично искам да съм претендент за всичко и той да заложи всичките си пояси. Аз съм в правото да претендирам за абсолютно всички пояси. Каквото и да се случи, какъвто и да е развоят на мача аз да се чувствам удовлетворен от себе си", допълни Кобрата.
"В професионалния бокс не съществува думата "нереално". Всичко е реално и тежката категория не един път е доказвала, че може да стигне и до по-големи суми, но предполагам, че няма да се стигне до този праг този път", каза още Пулев по повод слуховете, че наградният фонд на срещата може да достигне до 20 милиона евро.
"Изнервят ме и допринасят за неспокойствието ми не само финансовите страни, но и много други задкулисия. Парите никога не са ми били приоритет. За мен е важно да има мач и аз да победя. Вече се подготвям. Преди няколко дена се върнах от Германия, след няколко дни заминавам пак. Вероятно ще отида и на Белмекен с няколко спаринг партньора".
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети