Още един вот на недоверие за правителството внасят от ГЕРБ

DenNews.bg
04.06.2014
размер на текста:

Пореден вот на недоверие на правителството ще бъде внесен до края на седмицата от ГЕРБ. Това каза пред „Фокус” народният представител от ГЕРБ Ивайло Московски. Той допълни, че този път вотът ще е за финансовата политика, провеждана от правителството.
„Това ще е следващият вот на недоверие, с който законно ще поискаме управляващите да си тръгнат. Ако продължават по този начин, ние повече няма какво да направим, но българските граждани имат лимит на търпимостта, която ще видим докога ще бъде”, каза Московски.
По повод инициирания от „България без цензура” вот на недоверие в областта на здравеопазването, Московски коментира, че това е тяхно право. Попитан дали ГЕРБ ще подкрепи вота в здравната сфера, той отговори: „Ние многократно сме заявявали, че няма нито един сектор на управление в държавата, който ние да подкрепяме или поне да му даваме минимална положителна оценка. Ние сме на мнение, че във всички секторни политики всеки един вот на недоверие, ако има разумни политици в парламента, може да бъде приет и правителството да си подаде оставка, независимо дали вотът е в сферата финанси, енергетика, здравеопазване, образование”.
По думите на Московски, след резултатите от Евроизборите, ако в Народното събрание има разумни политици, мислещи за държавата, вотът трябва да е успешен.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети