Борис Дали, Алисия, Джина Стоева и още шестима изпълнители пеят тази вечер в Дупница за 2-годишната Бети

DenNews.bg
30.06.2014
размер на текста:

Борис Дали, Алисия, Джина Стоева и още петима певци се включват в кампанията за набиране на средства на 2-годишната Бети от Кюстендил.
Благотворителният концерт ще се проведе тази вечер в Спортната зала, като инициативата е на кмета на Дупница Методи Чимев. Всички изпълнители са приели поканата и ще участват в концерта без хонорари, цената на билетите е 5 лв. Средствата ще бъдат предоставени за лечението на болното от левкемия момиченце. Изпълнителите приеха поканата и ще пеят абсолютно безвъзмездно.
Билетите за концерта на Борис Дали, Джина Стоева, Алисия, Анна, Ангел, Дебора, Ивена, Славена и Гергана Димова могат да бъдат закупени от стая 52 в община Дупница.
Може да помогнете за набиране на средствата за лечението на момиченцето и чрез SMS на номер 17 777 с текст DMS BETI или чрез превод по сметка:
Общинска Банка АД
BG16SOMB91301056393701
BIC SOMBBGSF
Елизабета Калоянова Димитрова

През декември 2013 година Бети е диагностицирана с В-клетъчна остра лимфобластна левкемия. Веднага започва интензивна химиотерапия.
Бети се повлиява добре от терапията, но настъпва усложнение – инвазивна микотична инфекция, която атакува жизнено важни органи – далак, бъбреци, черен дроб. По тази причина, чрез фонда за лечение на деца, Бети заминава на лечение в клиника в Братислава. За съжаление, и там не успяват да овладеят гъбичната инфекция, затова родителите правят запитвания в клиники в САЩ, в които имат опит с подобен вид упорити инфекции.
Memorial Sloan-Kettering Cancer Center може да предложи лечение, но то ще е на стойност между 500 000 и 1 млн. долара. В момента се изготвя оферта.
На 04.06 родителите на Бети подават ново заявление за финансиране от Център „Фонд за лечение на деца”. Отговор по заявлението все още няма, но предвид огромната сума, която може да не е по силите и на фонда, както и поради спешността, родителите стартират кампания. В случай, че детето бъде одобрено, фондът ще допълни недостигащата сума.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети