Шаш! Дупничани вият опашки пред банките, теглят парите си

DenNews.bg
27.06.2014
размер на текста:

Паника е обхванала дупничани след случилото се с Корпоративна търговска банка. Цял ден пред почти всички банкови офиси в Дупница се вият опашки, а хората споделиха, че теглят парите си с наложен лимит до 2000 лв.
Колкото и експерти и политици да повтарят, че няма как да се повтори сценарият от 90-те години на миналия век и спестяванията на хората да се изпарят, а сметките в КТБ ще бъдат отблокирани след месец и клиентите ще получат парите си, притеснението е на лице.
„Щом може две келемета да срутят цяла банка, защото са се скарали, значи може да се случи всичко. Знам ли дали утре няма да блокират сметките на моята банка. Може да се скарат още повече и да срутят цялата държава. Връщаме се към банковата система на бабите ни, парите под дюшека или в буркан. Но веднага идва другото притеснения, ще започнат обирите. Няма спокойствие, няма такава държава”, коментира Любомир Георгиев от една от опашките в Дупница.
По-късно той обясни, че му било разрешено да изтегли само 2000 лв. от сметката си.
По-изнервени са собствениците на фирми, които работят с клиенти и партньори по банков път.
„Проверявам сметката си час по час. Щом пристигнат преводи - тегля. Така поне, ако се случи нещо ще мога да си покрия осигуровки, плащания за ток и консумативи, че държавата няма да я интересува, че банките са се сринали, ще си иска парите. А ЧЕЗ ще чака ли?! Няма, никой няма да ни чака, но ето хората в КТБ ще чакат и никой не го интересува как ще се оправят”, обяснява и Костадин Димитров.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети