Ели Василева отново влезе в книгата за рекордите на Гинес

DenNews.bg
25.06.2014
размер на текста:

Турският Вакъфбанк (Истанбул), където през новия сезон ще играе волейболната звезда от Дупница Елица Василева, влезе в книгата с рекордите на Гинес! Причината е серията от 73 поредни победи, които турският гранд започна през сезон 2012/13 и продължи в следващия 2013/14, отбелязва bgvolleyball.com. Рекордът е отбелязан официално като "Най-много поредни волейболни победи във всички турнири".
Невероятната серия включва 20 мача в Шампионската лига, 4 срещи от Световното клубно първенство, 42 двубоя във въртрешното турско първенство, 6 - за Купата на Турция и 1 мач за Суперкупата на страната. Това се случи в период от 624 дни - от 11 май 2011 до 25 януари 2014.
Припомняме, че самата Ели Василева пък държи друг рекорд на Гинес – за най-много отбелязани точки в един мач. Красивата дупничанка го постигна през декември миналата година, когато наниза 57 точки с екипа на корейския Хюнгкук.
Собственикът на Вакъфбанк Осман Демрен бе щастлив, че постижението на клуба му бе официално регистрирано като рекорд. "Поласкани сме, че нашите 73 поредни победи са вписани официално в книгата с рекордите. Ние ще продължаваме да се трудим усилено, за да постигаме нови резултати за Вакъфбанк и за турския волейбол като цяло. Новината за този рекорд няма как да не ни мотивира за нови успехи. Искам да благодаря на всички състезателки, треньори и служители, че направиха това постижение. Разбира се, благодаря и на нашите спонсори и нашите фенове", коментира босът.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети