Българки излежават на нар фиктивни бракове с пакистанци

DenNews.bg
24.06.2014
размер на текста:

Две българки ще излежат присъди на Острова, затова че са сключили фиктивни бракове, след като били наети по "Скайп" от пакистанци.
21-годишната Теменужка Славчева и 20-годишната Надя Каменова са осъдени на съответно 20 и 12 месеца затвор, след като се признали за виновни пред Кралския съд в Манчестър по обвиненията в заговор за нарушаване на британския имиграционен закон.
Двете жени получили общо над 4400 паунда, за да "се омъжат" за двама пакистанци, които били заплашени от депортиране.
28-годишният мним жених Мухамед Салеем се оженил за Славчева на церемония, на която присъствали служители на граничните власти под прикритие в гражданската служба в Манчестър през февруари. Салеем, който е осъден на 20 месеца затвор, платил на Славчева 1000 паунда, за да се омъжи за него, след като студентската му виза била анулирана.
Четири дни по-рано Салеем станал свидетел на фиктивния брак на Мохамед Шахбаз и Каменова.
Шахбаз, който за момента не е арестуван, е подозиран, че е организирал и други фиктивни бракове.
Каменова била вербувана по "Скайп" от леля си, която живеела във Великобритания, и получила 3400 паунда за работата. След като задачата била изпълнена, Каменова помогнала за уреждането на пристигането в страната на братовчедка й Теменужка Славчева.
"Преди присъединяването на страни като България и Румъния в ЕС случаите на фиктивни бракове бяха свързани с "булки" от богати страни като Холандия и те неизменно прекарваха само няколко дни за сватбата във Великобритания, след което продължаваха живота си в своята родина. Като избират булки от бедни страни като България, младоженците биха могли да са убедени, че те ще искат да останат във Великобритания за по-дълго време или да посещават многократно страната", заяви прокурорът Дейвид Тоал.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети