ГЕРБ- съветниците в Бобов дол против излишни пари за зам.-председател на ОбС

DenNews.bg
20.06.2014
размер на текста:

Да няма заместник-председател на Общински съвет-Бобов дол предлагат с докладна съветниците от ГЕРБ Юлиан Божилов и Росица Борисова. Предложението им трябва да бъде разгледано на следващото заседание на местния парламент. Това е пореден опит на двамата да прокарат предложението си за отпадане на щата, като мотивите им са едни и същи-тежкото финансово положение на общината и това, че няма законова разпоредба, която да задължава в общини с големината на Бобов дол да има такава длъжност.
Постът на зам.-председател на ОбС се оваканти след като Валери Радлев вече е директор на ДФ „Земеделие"- Кюстендил.
Припомняме, че мотивът за това да има зам.-председател в лицето на Радлев бе, че председателят Огнян Зарев не може да работи на пълен работен ден, тъй като бе управител на „Въгедобив”. Затова и в началото на мандата си Зарев се отказа от заплатата на председател, но след отстраняването му от шефското място в мините той пое ангажимента си към ОбС, за което му бе определена и месечна заплата от 1100 лв.
В предложението на ГЕРБ-съветниците е записано, че при невъзможност на Зарев да води заседание на местния парламент тази функция да се поема от най-възрастния съветник, за което да не получава допълнително възнаграждение.
За списване на промените в правилника за работата на ОбС, Божилов и Борисова, предлагат още да бъде избрана временна комисия от съветници.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети