Хаос с назначенията на „обществената” полиция в Дупница, партии се натискали за свои хора, от 40 само 8 места заети

DenNews.bg
19.06.2014
размер на текста:

Хаос с назначаването на безработни по Национална програма сигурност в Дупница събра на среща кметското ръководство, зам.-областния управител Мария Чочова, селски кметове, представители на Бюрото по труда и от ОДМВР- Кюстендил, в лицето на Ивайло Дамянов, Сергей Симеонов и Иван Янев – сектор “Охранителна полиция”-Дупница.
По програмата в Кюстендилска област са осигурени 180 места от общо 5000 за цялата страна, но проблем с осигуряването на хора има в община Дупница, за където са определени 40 души.
Както е известно, назначените ще работят като охрана на обществения ред, ще наблюдават за престъпления и ще реагират при бедствия и аварии.

 

От 40 свободни места в Дупница са назначени едва 8 човека, които обаче не са инструктирани. Партии се натискали за свои хора. Тези данни описа зам.-кметът на Дупница Крум Милев.

 

“Поискахме тази среща, тъй като получихме множество оплаквания, че подадените от Бюрото по труда-Дупница хора за селата в общината са отхвърлени. По искане на областния управител Иван Каракашки бяхме уведомили кметовете и кметски наместници да подадат имена от съответните населени места, което и бяха направили още преди 20 дни в съответствие с изискването на националната програма. В крайна сметка се оказа, че едва 8 човека са назначени, а всички останали отхвърлени с мотив, че не отговарят на условията. Друг е въпросът, че тези, които са одобрени дори не са инструктирани за дейността, която ще извършват. Г-жа Чочова заяви, че бройката ще бъде изпълнена и 40 човека назначени поетапно на база насочващи писма от Бюрото по труда. Вината не е в Бюрото по труда, а нишката се къса някъде по веригата. И ще ви кажа защо. За жалост, достигна информацията, че за назначаване по тази програма, имената се подават от партийни офиси”, коментира зам.-кметът Милев. “И още нещо. До ден днешен никой не беше потърсил кметовете и кметски наместници, за да им разясни условията за програмата, въпреки че в длъжностната характеристика на 40-те души е казано, за тях отговаря кварталният полицай на населеното място и кмет или кметски наместник. Иначе получихме уверение от г-н Дамянов, че назначените ще бъдат инструктирани още утре”, заключи Милев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети