Фенове атакуват Самоков, Марек – ЦСКА в събота като от “А” група

DenNews.bg
18.06.2014
размер на текста:

Марек и ЦСКА ще играят приятелски мач в събота, но срещата съвсем няма да прилича на контрола що се отнася до атмосферата по трибуните. Двубоят е насрочен за 11 часа на стадиона в Самоков и е първи за сезона и за двата отбора. Привърженици на “червените” вече започнаха организация за мача, като очакванията са няколко стотин души да пропътуват 50-те километра от София. Желанието на феновете е да вдъхнат кураж у играчите след бойкота и бягството заради неполучени пари на лидерите Емил Гъргоров и Джаксън Менди.
Не малка група запалянковци от Дупница също ще присъства на стадион “Искър” в събота, за да види своя Марек в първата му проверка за сезона. Всичко това обещава обстановка като за официален мач от “А” група.
Друг е въпросът, че двамата старши треньори – Антон Велков и Стойчо Младенов ще използват широк кръг от футболисти, включително такива дошли на проби. В лагера на Марек в момента има доста момчета, за които това ще е единственият шанс да се докажат пред Велков. Това вече сториха защитниците Мартин Димитров и Стамен Казълов, които подписаха договори с дупничани.
Междувременно Общинският съвет в Перник реши да отдаде под наем, без провеждане на търг и конкурс спортен комплекс "Миньор" на дупнишкия футболен клуб за провеждане на домакински срещи от есенния дял на "А" група. Пернишкият мини парламент определи наемна цена в размер на 2 000 лв. на мач плюс 50% от приходите от продадени билети. Съветниците възложиха на кмета Росица Янакиева да сключи договор за наем за срока на провеждане на есенния дял на шампионата. До тази стъпка се стигна, за да може ръководството на Марек да има резервен вариант при положение, че ремонтът на стадион “Бончук” не приключи в срок.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети