Бойците от Дупница не знаят що е загуба: 13 победи от 13 мача

Константин Соколов
16.06.2014
размер на текста:

Поредно впечатляващо представяне сътвориха състезателите на боен клуб Марек. Шестима дупничани участваха на Балкански отворен турнир по кикбокс в Благоевград и записаха 13 победи от 13 мача, донесли им 6 златни медала. Надпреварата събра бойци от цяла България, както и от съседна Гърция.
Първото златно отличие за Марек завоюва Габриел Иванов, който в категория до 28 кг се справи с лекота срещу съперници от Благоевград и Петрич. Вторият опонент на Габриел бе с 10 кг по-тежък от него, но това не му попречи да вземе победата и по този начин да се превърне в любимец на публиката. При 47-килограмовите пък Николай Данаилов надделя над петричанин и грък и си заслужи първото място. Николай изпълни указанията на своите треньори и това му помогна да надиграе на години по-големи противници от него. Доброслав Радев също нямаше проблеми в своята категория (52 кг) и спечели срещу представители на Стара Загора и Гърция. Заради страхотната си игра Доброслав бе избран да участва и в супер файт мачовете, които събират най-изявените бойци на турнира. Тъй като дупничанинът е без конкуренция в категорията си, на супер файт срещна по-голям и по-здрав физически съперник, но и това не можа да го спре и Добри Радев спечели и тази среща. Неговият съотборник Мирослав Димитров пък стана победител в категория до 65,5 кг, след като надви петричанин и грък. В категория до 81 кг Николай Здравков и Славчо Павлов се справиха с гръцките си противници и също се окичиха със златото, с което оформиха блестящото представяне на Марек – 13 мача, 13 победи, 0 загуби.
„Целият отбор се представи страхотно. Показахме, че сме корав клуб и че се отличаваме от останалите. Гърците бяха толкова впечатлени, че дори искаха да си купят наши екипи. Ние обаче им отказахме, тъй като екип с емблемата на Марек не се продава! Те ни поканиха и за турнири в Гърция, като дори ни предлагат безплатен превоз. Организацията също бе на високо ниво, благодарение на домакините от Кикбокс академия Благоевград и техния президент Иван Стоев. Благодарим за любезното посрещане и обещаваме да продължаваме да работим заедно за популяризирането на този турнир”, коментира един от треньорите в Марек Кирил Чакъров. Клубният мениджър Минко Минков пък се радваше на страхотно внимание от фенове и журналисти, с което си спечели благородната завист на своите колеги.
Силен дебют като рефер направи Ани Минкова, което накара главният съдия да я покани и за следващи турнири. Арбитър на състезанието бе и Кирил Чакъров.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети