Осъдиха свръзка в търговия с фалшиви книжки в Дупница

DenNews.bg
11.06.2014
размер на текста:

Дупничанин, който понастоящем излежава ефективна присъда в затворническото общежитие в Самораново, се призна за виновен за това, че е работил като свръзка в търговия с подправени шофьорски книжки.
В периода от началото на юни до края на юли 2009 г. в Дупница Васил Д. е действал като помагач и умишлено е улеснил неустановено лице, чрез намиране на клиенти и получаване на пари да пласира подправено свидетелство за управление.
Фалшификацията е извършена, като данните на истинска книжка, издадена през 2001 г. на името на столичанин, са заличени, а на тяхно място са въведени данните на мъж от Радомир.
Постановената от Районен съд-Дупница присъда по обвинението, наказуемо по закон с до 8 г. затвор, е „пробация”. Присъдата включва задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител два пъти седмично за срок от една година и 6 месеца.
Подсъдимият ще заплати и 110 лв. съдебни разноски. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване, тъй като е на базата на постигнато споразумение между подсъдимия и прокуратурата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети