Марек поздрави феновете, „Бончук” заприлича на строителен обект

Константин Соколов
10.06.2014
размер на текста:

Снимки: DenNews.bg

Футболистите на Марек започнаха днес подготовка за новия сезон. Играчите се събраха в съблекалнята на стадион „Бончук”, а след това бяха изведени на терена от новия старши треньор Антон Велков, за да поздравят събралите се фенове. Около трийсетина запалянковци посрещнаха любимците си с аплодисменти, скандирайки името на Велков.
Веднага след това отборът се качи на рейса и замина за Сапарева баня, където ще води тренировките си, заради ремонтите на дупнишкия стадион. Единствено нападателят Еньо Кръстовчев остана да се подготвя на облекчен режим.
А „Бончук” наистина в момента представлява строителен обект. Лее се бетон на сектор В, известен като Слънчев брег, където ще бъдат поставени още около 3000 седалки.

Старата ВИП ложа е буквално разрушена, като целта е да бъде изградена наново и да отговаря на всички изисквания. Резервните скамейки също са премахнати, ще бъдат поставени нови.
По самия терен също се работи, на места се слагат нови чимове.

Административната сграда и съблекалните също търпят подобрения.
Както е известно, от Марек са длъжни сериозно да ремонтират стадиона си, ако искат да получат лиценз за „А” група. Решението на Апелативната комисия се чака до дни.
Междувременно стана ясно, че дупнишкият клуб е уредил още 2 контролни срещи за летния подготвителен период. Освен вече потвърдения спаринг с ЦСКА на 21 юни, Марек ще има проверка с Шкендия (Тетово) на 25 юни и с Черно море на 2 юли. Уточняват се още два или три контролни мача.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети