Станишев в Дупница: Единствената партия, която умее да носи отговорност, да спазва обещания и ангажименти се нарича БСП

Избори'2014
08.05.2014
размер на текста:

В празник за симпатизантите на БСП се превърна посещението на лидера на БСП, председател на ПЕС и водач на листата на Коалиция за България за Европейски парламент Сергей Станишев в Дупница.
Стотици граждани посрещнаха Станишев на централния площад днес, а залата на общинския театър се оказа тясна за левите.
Депутатът от БСП Иван Ибришимов подари на Станишев икона на закрилника на Дупница св. Иван Рилски.
На предизборната среща присъстваха още лидерът на БСП-Дупница Станислав Павлов, областният управител Иван Каракашки и заместникът му Мария Чочова, депутатът от Кюстендилско и зам.-председател на парламента Мая Манолова.

„Радвам се отново да съм в Дупница, както съм бил във важни моменти зад Дупница и зад нашата партийна организация тук. Радвам се, че имате достоен народен представител в лицето на Иван Ибришимов, който наистина работи много активно. Той е казвал много пъти: „Аз няма да се откажа докато не обновим общинската болница в Дупница и ще го постигна в този мандат”, тези думи на Станишев предизвикаха аплодисментите на дупничани.


 

Сигурен съм, че догодина освен, че ще си имате народен представител от БСП от Дупница, ще си имате и кмет от БСП в Дупница.

 

Такава заявка даде още Станишев. „Защото няма как да не ви боли когато виждате, че нещата не се случват в общината, че няма поминък, не се правят проекти, които са одобрени, като водния цикъл, не се подхожда сериозно към инфраструктурата. Но аз не се чудя, защото си ги познавам тези хора от ГЕРБ, че могат само едно да правят – да зловредничат. Видях колко таланти има в Дупница и в България и си задавам въпроса „защо тогава сме толкова зле, защо толкова много хора са нещастни?”. Търся и аз като всеки отговора на тези въпроси. За тези 24 години много партии изгряха на небосклона и разочароваха българите – СДС, НДСВ, ГЕРБ, сега има и още. Но единствената партия, която умее да носи отговорност, да спазва обещания и ангажименти се нарича БСП. Има едно нещо, което отличава БСП от всички останали партии – това е, че в центъра на политиката, която водим са обикновените хора и техните нужди”, посочи още водачът на листата на Коалиция за България.


За да продължи правителството излъчено от нас още по-категорично със самочувствие, с гръб и народна подкрепа, е нужно да излезем да гласуваме за БСП с бюлетина номер 15, за да може вечерта на 25 май да си кажем една дума, която БСП заслужава – победа”, подчерта още Станишев.

 

Народният представител Мая Манолова подчерта, че това, което избирателите трябва да направят на тези европейски избори е да изпратят в Европейския парламент хора, които имат собствено мнение и могат да отстояват позиция, могат да защитават българския национален интерес в Европа.
„Такива хора са кандидатите от листата на Коалиция за България. Такъв човек е водачът на нашата листа Сергей Станишев. Тук има хора от Крайници, от Яхиново, от Дупница и от Кюстендил като мен – хора от дълбоката провинция, но имаме уникалния шанс и трябва да знаем, че гласът на всеки един от нас тежи точно толкова колкото гласът на всеки друг европейски гражданин. Ние имаме същото право да кажем в каква Европа искаме да живеем, каквото има всеки друг европейски гражданин. И ще го направим на 25 май, когато ще гласуваме с 15-ти номер в интегралната бюлетина”, призова Манолова.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети