Полицията в Дупница издирва убиец на котка, хвърлил животното от 6-ия етаж на блок в жк „Бистрица”

DenNews.bg
07.05.2014
размер на текста:

Снимките са изпратени от читател на DenNews.bg

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител, умъртвил домашна котка е започнато в РУП Дупница.
Сигналът в полицията е подаден от гражданка, която станала свидетел на жестокостта. При огледа е установено, че животното е изхвърлено от шестия етаж на бл. 63 в жк „Бистрица” в града.

От тази снимка се вижда, че котката е изхвърлена със сила, а не е паднала.


Читатели на DenNews.bg изпратиха снимки, направени минути след инцидента. Те благодарят на полицаите за адекватната реакция и се надяват извършителят да бъде осъден. От писмото им до редакцията ни става ясно, че само преди дни котката е родила пет малки. Котката е била домашна, но и любимка на целия блок, като всички съседи полагали грижи за нея. В момента и възрастни и деца са ангажирани с отглеждането на новородените. Според живеещите в блока котката е била изхвърлена от 7-ия етаж от техен съсед, който е известен с предишни криминални прояви. Хората се притесняват, че следващият път съседът им може да реши да изхвърли през терасата дете или да убие възрастен.
От полицията обаче засега не сочат конкретен извършител, тъй като за момента се събират още доказателства.
Ако има и други очевидци на инцидента, те могат да дадат показания в полицията, за по-бързото установяване на извършителя.
Извършителите на убийство или насилие над животни се подвеждат под наказателна отговорност, а наказанието е от от 1 до 3 г. затвор и глоба от 1000 до 10 000 лв.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети