Чимев си цери уплах от Владимиров с плюене в пазвата

DenNews.bg
30.05.2014
размер на текста:

Без значение дали е суеверен или не, кметът на Дупница Методи Чимев прибегна до народния ритуал против уплах - плюене в пазвата на днешната сесия на Общински съвет. Към края на заседанието местният парламент съвсем се разпаса, числеността на съветниците бе обратно пропорционална на шума, който вдигаха. Изнервен от опитите да въдвори ред и неспособен да чува гласуването на колегите си, председателят на ОбС Владимир Владимиров изкара яда си на масата, като силният удар по нея накара градоначалника и секретарките да подскочат.
„Ама, моля ви се, бе, г-н Владимиров, стреснахте ме”, се чу гласът към фалцет на Чимев. Посягайки към бутилката с вода, първият мъж на Дупница се сети за съветите на бабите за кризисни ситуации и побърза да плюе в пазвата си, като повдигна леко вратовръзката и яката на ризата си. После, разбира се, се засмя, защото ситуацията бе преди всичко комична.
Разбира се, смехът зарази и повечето очевидци на сценката, като на място дойде и забележката, че не е лошо да се плюе в пазвата и против уроки и опасности, като например тази да си на една маса с Владимиров, но не в ролята му на обществен слуга в местния парламент, а на зам.-изпълнителен директор в ТЕЦ Бобов дол.
„Той кметът се смее, ама ако е подчинен в ТЕЦ-а ще подскача и ще си мълчи”, коментираха дупничани, гледали живото предаване на сесията по местната кабелна телевизия.
Малко след забавния момент с юмрука по масата, Владимиров и Чимев си нанесоха словесни удари.
Пръв нападна кметът, като коментарът му, че явно сесиите трябва да се правят само, когато на съветниците им се работи, и апелът към Владимиров „да си събере кворума”, бяха последвани от контраатака.
„Когато Общинска администрация започне да работи добре, тогава ще ми правите забележки”, отсече председателят, стрелкайки Чимев с убийствен поглед.
„Точно вие ли ще ми давате оценка, Владимиров”, с иронична усмивка отвърна градоначалникът пред опразнената зала.
Кворумът едва се запази до 14:40 ч, след като сесията бе удължена с 2 часа след 14 ч. Празни столове имаше във всички посоки на залата, а страхът за кворума принуди Георги Пехливански от БСП да признае, че „смятахме да си ходим след 1-ата точка, че беше най-важна, но сме отговорни и се върнахме; сега другите къде са?!”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети