Подсъдим на хемодиализа отложи третото дело срещу Цветанов

DenNews.bg
30.05.2014
размер на текста:

Софийски градски съд не даде ход на третото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като един от подсъдимите е на хемодиализа.
Освен Цветанов, подсъдими по делото за незаконно подслушване в МВР са и трима директори на вече бившата Специализирана дирекция "Оперотивно-технически операции" -СДОТО. Процесът ще се гледа при закрити врата.
Според Цветанов, делата срещу него са политически натиск от опоненти на ГЕРБ. Той беше оправдан по обвинение за присвояване, но вчера получи 4-годишна присъда заради еднолично спряно подслушване на шефа а антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.
„Ако нямаше произнасяне на бъдещите ми проблеми с прокуратурата и с НАП от парламентарната трибуна в началото на 42 НС, убеден съм, че нямаше да има такива дела. Убеден съм в това”, каза бившият силов министър, като напомни по този начин за едно от малкото изказвания на бившия медиен магнат и народен представител от ДПС Делян Пеевски.
„Осъдиха ме и за първи път разбирам, че и невинен можеш да бъдеш осъден”, коментира Цветанов съдебното решение от вчера.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети