ГЕРБ повториха искането си: Владимиров да напусне ОбС, от БСП отвръщат с контрадекларация

DenNews.bg
30.05.2014
размер на текста:

Съветниците от ГЕРБ повториха искането си за незабавна оставка на председателя на Общински съвет-Дупница Владимир Владимиров. Веднага, след като докладната за гласуване на оставката на ОбС-шефа на бе допусната до разглеждане. Емил Панчев прочете декларация, с която от ГЕРБ отново призова Владимиров да напусне от председателския пост и от Общински съвет.
От ГЕРБ отправиха апел и към другите трима съветници от Лидер, всички служители на ТЕЦ Бобов дол и мините да се разграничат от ръководството, което бе уличено в контролиране на вота на служителите в полза на Коалиция за България преди евровота, провел се в неделя.

 

„Видяхме как под мощен натиск служителите на ТЕЦ-а и мините гласуваха масово под строй, благодарение на незаконни похвати.

 

Надявахме се институциите да вземат мерки преди изборите, но това не се случи. Не само, че не се случи, но и два дни след изборите държавата направи подарък от 41 милиона лева”, се казва в декларацията на ГЕРБ-съветниците.
Призивът към Владимиров, съветниците от Лидер и другите членове на ОбС да осъдят случилото се в Бобов дол остана без реакция.
От името на БСП обаче последва контрадекларация.
„Винаги сме подготвени, щом от ГЕРБ прочетоха декларация и ние имаме декларация”, каза Георги Пехливански.
Левите изтъкват, че проведените в неделя избори са били законни и демократични, но отправиха упрек към лидера на ГЕРБ в Дупница

 

Ивайло Константинов и бившия депутат Емил Гущеров, който опитвали да манипулират, чрез „медии, над които имат влияние”.
 

„Приемаме с разбиране и спокойно отправените обвинения към политическите опоненти, но не приемаме обвиненията към прокуратурата и полицията, че едва ли не гласове са купувани пред погледите им. Ние имаме доверие в дупнишката прокуратура, полиция и съд и настояваме те да се задействат, че всеки да получи заслуженото си. Иначе тези обвинения, че едва ли не гласове са купувани в патрулките, ще останат да тежат върху институциите”, подчерта Пехливански.
Както писахме, по данните за контролиран вот в мината в Бобов дол се води разследване в Районна прокуратура-Дупница, но няма преписка за ТЕЦ Бобов дол, за което обвинения отправят от ГЕРБ.
До момента е ясно, че при разпитите на миньори те са признали са агитация, но не и за упражняван натиск от началниците. Информация по производството се дава само от пресцентъра на ВКП и главния прокурор, тъй като промяна в закона запуши устите на районните говорители за проверките по изборни нарушения.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети