ОбС-Дупница няма да гласува оставката на Владимиров, 10 съветници блокираха докладната

DenNews.bg
30.05.2014
размер на текста:

ОбС-Дупница няма да дебатира и гласува оставката на председателя на местния парламент Владимир Владимиров, която бе поискана от групата на ГЕРБ, заради контролирания вот в Бобов дол.
10 съветници, включително и Владимиров блокираха допускането на допълнителната докладна в дневния ред на днешното редовно заседание. Това означава, че евентуално разглеждане на оставката на Владимиров може да стане на следващото заседание, когато докладната може да бъде вкарана за разглеждане по обичайния ред.
Предложението за допускане на извънредната докладна бе подкрепена от 11 съветници, деветима плюс Владимиров гласуваха „против”, а петима се въздържаха.
Преди гласуването съветникът от ГЕРБ Бисер Малинов поиска заседанието да бъде водено от избраната неотдавна за зам.-председател на ОбС Силвия Овчарченска, а не от Владимиров.
„Не е ли редно да се оттеглите, от гледна точка на това да не объркате отново гласовете или да повлияете на гласуването”, попита Малинов, а думите му че „Владимиров е зам.-председател на партия, която е уличена в купуването на гласове”, визирайки партията на Христо Ковачки-Лидер, предизвикаха незабавна реакция от страна на ОбС-шефа, който е и зам.-изпълнителен директор на ТЕЦ Бобов дол.
„Повтаряте ли и можете ли да докажете думите си, че съм уличен в купуване на гласове. Казвате ли го, питам ви от микрофона”, попита Владимиров. Миланов каза, че партията е уличена, но няма доказателства за Владимиров.
Така той остана да води заседанието, като внимателно преброи вота при гласуването за допуск на докладната.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети