С основен ремонт спасяват от „кафяво” наводнение Транспортна болница в Дупница

DenNews.bg
28.05.2014
размер на текста:

С основен ремонт ще бъде спасен от „кафяво” наводнение клонът на общинската болница, настанен в сградата на бившата Транспортна болница в Дупница.
При последните проливни дъждове се е стигнало до запушване на канализацията. Проверката на място е установила, че проблемът е дългогодишен и се дължи на сериозни запушвания на тръбите, в които са навлезли корени на дървета и отпадъци.
Още тогава канализацията е отпушена от ВиК-Дупница, но за да бъде сигурно, че няма да се стигне до наводнение на мазетата и санитарните помещение, до 2 седмици ще бъде предприет ремонт.
“Реагирахме веднага съвместно с ВиК-Дупница и отпушихме канализацията, но това решава само временно този проблем. Вчера имахме среща с управителя на ВиК Илия Илиев по този въпрос. Оказа се, че проблемът там е от много години и досега е бил решаван “на парче”. Уточнихме се да започнем подмяната на канализационната система, защото е задължително”, коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
Ремонтът, който предвижда сериозни изкопни работи в двора на болницата, няма да попречи на работата на болницата, уверяват от общината.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети