България срещу Бразилия в първия мач на Световното

DenNews.bg
28.05.2014
размер на текста:

Женският ни национален отбор по волейбол ще играе срещу тима на Бразилия в първия си мач на Световното първенство. Организаторите на Мондиала, който ще се проведе в Италия от 23 септември до 12 октомври, оповестиха дните и началните часове на всички срещи от груповата фаза. Така първият двубой за България след 12 години прекъсване ще бъде не срещу кого да е, а срещу олимпийските шампионки от Бразилия на 23 септември от 21,00 ч б.в. в Триест, уточнява bgvoleyball.com. Ден по-късно в същия час нашите срещат тима на Сърбия. Третият мач е на 25 септември също от 21,00 ч б.в. като съперник е отборът на Турция.
26 септември е ден за почивка, а след това от 11.30 ч б.в. България излиза срещу екзотичния тим на Камерун. В последния ден от груповата фаза националките ни играят с Канада от 18,00 ч б.в.
По регламент първите четири от четирите групи продължават в следващата фаза, като резултатите се запазват. Във втория етап се формират две групи по осем отбора, като групата на България се комбинира с група С, където са тимовете на САЩ, Русия, Тайланд, Холандия, Казахстан и последният отбор от зона Северна и Централна Америка. Първите три тима от двете групи по осем продължават в третата фаза, която представлява две нови групи по три отбора. Оттам първите два от всяка група ще се класират за финалите в Милано, където ще си оспорват златните медали.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети