Атака се появи с искане за касиране на вота

DenNews.bg
28.05.2014
размер на текста:

След двудневно мълчание Атака се появи на хоризонта, но без лидера Волен Сидеров. Депутатите от партията дадоха пресконференция преди старта на пленарното заседание днес, като обявиха, че ще разобличат ГЕРБ и по-точно политиката им в енергийния сектор-нещо, за което гребрерите поискаха пореден вот на недоверие на правителството. Дебатите по вота ще се състоят днес.
Десислав Чуколов каза, че Атака иска изборите да бъдат касирани и попита къде е прокуратурата.
„Къде е главният прокурор и защо не разследва България без цензура”, каза той.
От Атака обявиха, че няма да отговарят на никакви други журналистически въпроси преди главният прокурор Сотир Цацаров да разследва изборните нарушения, които според националистите са извършили хората на Николай Бареков на последните избори.
„Давате ли си сметка, че България без цензура постигна този резултат с 50 млн. лева”, попита Чуколов и настоя, че това е "извращение на пряката демокрация".
Атака отправиха тежки критики към начина, по който са били проведени европейските избори и посочиха, че редица журналисти са направили разследвания и са показали как се купуват гласове и призоваха прокуратурата моментално да се задейства.
Националистите обявиха още, че ще изчакат ЦИК да публикува официално резултатите от изборите, след което по всяка вероятност ще поискат касиране на изборите заради огромните нарушения и купени гласове. Това искане вероятно ще бъде подкрепено и от депутати от Коалиция за България, съобщи Чуколов.
Според информация на Атака вече е постигната договорка за съвместни действия между ГЕРБ и България без цензура и в следващите седмици и месеци те ще работят заедно.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети