КЗК отхвърли жалбата срещу избора на изпълнител на социалните жилища в Дупница

DenNews.bg
28.05.2014
размер на текста:

Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на „Обединение Нова Дупница” срещу избора на изпълнител на проекта за изграждане на социални жилища в Дупница.
Фирмата, която атакува процедурата, бе отстранена след отваряне на техническите задания.
Най-добра оферта бе предложена от Консорциум “Развитие Дупница”- 4 633 110,47 лева за изпълнението на проекта.
Дупница е една от четирите общини в България, където ще стартира този пилотен проект. При стартирането му, се оказа, че сумата, която осигурява Министерство на регионалното развитие за изпълнението не е достатъчна. Последваха серия от разговори на кмета на Дупница Методи Чимев с министерството и в крайна сметка бяха отпуснати още пари, които да покрият всички дейности. Чимев подписа анекс с Министерството на регионалното развитие на 16-и декември миналата година за сумата от близо 6,4 млн. лева, като от тази сума 5 млн. лева са за строителни дейности, а останалите 1,4 млн, лева са предвидени за изграждане на инфраструктура в района.
Проектът предвижда изграждането на 150 жилища в района на бившите казарми в Дупница.
“Удовлетворен съм от решението, защото този проект решава много сериозен проблем не на един или двама, а на 150 семейства и домакинства. Ще има процедура по избор на тези, които ще бъдат настанени в тях. Това ще бъдат хора в неравностойно положение, социално слаби и представители на малцинствени групи. Погрешно е да мисли някой, че в тях ще бъдат настанени само и единствено роми. Разбира се, че няма такова нещо”, коментира Чимев.
Решението на КЗК подлежи на обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети