Община Дупница слага камери за контрол на движението при автокъщите

DenNews.bg
27.05.2014
размер на текста:

Допълнителни пътни знаци и камери ще бъдат монтирани от община Дупница за въвеждане на род на движението при автокъщите. Това е решила Комисията за безопасност на движението, обяви днес зам.-кметът на Дупница Крум Милев.
Монтажът трябва да приключи до края на седмицата, а камерите ще заработят от понеделник.
“Знаете, че това е един от най-натоварените пътища в България. И мога да твърдя, че собствениците на автокъщите нямат никаква вина за проблема с движението. Просто не се спазват ограниченията. Ограничението ще остане 60 км/ч, тъй като нямаме право да намаляваме. Почти никой от преминаващите не спазва знаците, сега с камерата ще може да има по-добър контрол. Камерата ще бъде монтирана от община Дупница и ще се намира на отбивката за с. Пипарево. Надяваме се по този начин да бъде решен този проблем”, обясни Милев.
Предвижда се на по-късен етап да бъде поставена камера и при разклона за с. Блатино.
Комисията е разгледала и ситуацията и на ул. “Никола Малашевски” при закритият магазин Меджико, където често стават тежки инциденти. Само преди дни момичета се хвърлиха от моста, като автомобилът им падна в двора на магазина. Година по-рано след летеж от същото място в сградата се заби с кола Филип Васев.
В участъка ще бъдат поставени по-високи мантинели и 2-метрови знаци – бализи (големи знаци). До дни ще бъде възстановена и пътната маркировка в района.


В останалата част на Дупница възстановяването на пътната маркировка ще започне от средата на юни.

Ще бъдат обособени и пешеходни пътеки на Рампата, на ул. “Венелин” и при Автогарата.
Закърпването на дупките пък стартира още от следващата седмица. Най-големият квартал в Дупница жк “Бистрица” ще бъде обособен като жилищна зона, като по този начин ще се облекчи трафикът там. Гумените “легнали полицаи” от ул. “Патриарх Евтимий” ще бъде преместени именно в жк “Бистрица”. Нови 4 повдигнати пешеходни пътеки ще се появят в градската пътна мрежа, които ще бъдат разположени на ул. “Патриарх Евтимий” и при градинката “Левски”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети