Съдът оправда Цветан Цветанов

DenNews.bg
26.05.2014
размер на текста:

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов полуи оправдателна присъда от Софийски градски съд по обвинението за присвояване на повече от 50 000 лв. в полза на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.
„Никога не съм смятал, че невинен може да бъде осъден”, коментира Цветанов.
Прокуратурата ще протестира присъдата.
Държавното обвинение поиска пет години затвор за Цветанов, конфискация на половината му имущество, както и да не заема пет години държавна длъжност. Според прокуратурата обвинението е безспорно доказано, при това по несъмнен и категоричен начин. Прокурорът Калоян Ангелов добави, че при престъпленията, които е извършил Цветанов, е проявил престъпна упоритост.
Делото срещу бившия вътрешен министър започна за 26 март и се гледа по съкратена процедура, при която не се разпитват всички свидетели. Според него бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 година до май 2012 година, е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети