777 души от община Дупница със забрана да гласуват: Цели фамилии в странство, македонци, евреи и араби пълнят списъка

DenNews.bg
23.05.2014
размер на текста:

777 души от община Дупница са включени в забранителния списък за предстоящите в неделя избори за Европейски парламент. Под забрана са цели фамилии, които по настоящ адрес се водят в държави извън ЕС; десетки македонци, които имат регистрация в Дупница, докато чакат българско гражданство, но по адрес се водят в родината си, която не е член на ЕС.
В забранителните списъци в изборните секции в района на училище „Евлоги Георгиев”-старата еврейска махала на Дупница, пък са включени десетки, които са избрали гражданство, живот или работа в първата си родина Израел, държава, която също не е член на ЕС.
Няколко арабски имена също правят впечатление в забранителния списък, където попадат и излежаващите присъди Антони Цеков-Чичо Тони, който е в Бобовдолския затвор със 7-годишна присъда за блудство с непълнолетни, след като ни бе върнат от Канада, където бе задържан след издирване от Интерпол; хората на Братя Галеви - Георги Блатски, Апостол Чакалов-Тоци и Владимир Ангелов-Стъклето, които излежават 4-годишни присъди в общежитието в Самораново.
В списъка е и Злати Златев-Златистия, който излежава 18-годишна присъда за убийството на бизнесмена Любомир Мантарков през 1997 г.

Първенец по най-дълъг забранителен списък в Дупница е секция №20 с 32-ма души, а от селата – Яхиново с 23-ма души.

Забрана да упражнят правото си на глас по Изборния кодекс се налага на поставени под запрещение; изтърпяващи наказание лишаване от свобода, за които не предстои освобождаване до изборния ден; са вписани в избирателния списък по настоящия им адрес; имат издадено удостоверение за гласуване на друго място; имат издадено удостоверение за гласуване в определено
място; имат настоящ адрес към датата на съставяне на избирателните списъци в държава, която не е членка на Европейския съюз.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети