Община Дупница обжалва решение, върнало на работа осъдената шефка на Гробищния парк

DenNews.bg
21.05.2014
размер на текста:

Община Дупница обжалва пред Висшия касационен съд решението на Кюстендилски окръжен съд, с което на работа бе възстановена дисциплинарно уволнената управителка на Гробищния парк.
Василка Иванова бе отстранена от длъжност от кмета Методи Чимев през миналата година, след като се установиха финансови нарушения за периода май 2012 година - март 2013 година. След сигнали до кмета, той разпореди вътрешен одит, който установи неотчетени 5 060 лв. Оказа се, че Иванова е издавала квитанции за една сума, а в общината е отчитала по-малко пари. Имаше и сигнали от граждани за дублиране на гробни места. Сигналите бяха подадени и към прокуратурата, като преди месец тя бе осъдена от Районен съд-Дупница на 10 месеца условно с 3 г. изпитателен срок за присвояване. Иванова се призна за виновна по делото за присвояване в качеството й на длъжностно лице и за съставяне на фалшиви документи.
Кюстендилският окръжен съд, както преди това Районният съд обаче счетоха, че наказанието - дисциплинарно уволнение на Иванова не отговаря по тежест на извършените от нея нарушения.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети