ЦСКА излиза за втори път на борсата

DenNews.bg
21.05.2014
размер на текста:

ЦСКА ще пусне втора кампания с продажба на акции, съобщи Александър Томов. Това ще се случи след около 40 дни, като феновете, ако желаят, отново ще имат възможност да закупят от ценните книжа. Томов обеща, че този път при продажбата на акции ще има по-добра организация, като за целта вече са водени разговори с две банки, които да направят инструкраж и да определят фиксирани посреднически такси.
„Решихме да направим второ пълноценно публично предлагане на акции, разговаряхме с 2 банки, за да може тези две банки да направят инструктаж, да определят таксите. В голяма част от банковите офиси не продаваха акции, защото нямаха указания какви да бъдат таксите. Има неща, които сами не сме предвидили“, призна Томов, цитиран от Гонг.
„Тези хора са началото на един голям процес. Стратегията е клуб на “червените” фенове. Клуб, в който ще имаме акции и акционери, които ще бъдат много повече, ние сме убедени в това. Тук са ни дали списък с градове без инвестиционни посредници. Това са градове с клубове на ЦСКА от 200-300 човека“, допълни идеологът на спасението на ЦСКА.
„Очакваме над 20 хиляди акционери при второто публично предлагане. 5720 са 1 милион, иначе щяха да влязат 4 милиона в клуба. Средно 63 акции са купени от всеки, над 60% са купени от тук, от София.“
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети