ЦСКА: Левски да се прекръсти, има достатъчно национални предатели

DenNews.bg
16.05.2014
размер на текста:

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров нападна открито вечния съперник Левски. Повод за упреците са новините, че 31-кратните шампиони могат да загубят лиценза си за участие в европейските клубни турнири за сметка на "сините", пише Гонг.
Според шефа на ЦСКА няма нито една причина "червените" да изгубят своя лиценз, тъй като клубът е покрил всички изисквания на лицензионната комисия към БФС.
"Имахме една подобна пресконференция относно лиценза. ЦСКА към момента е покрил, а дори и към момента надхвърлил в някои аспекти, изискванията на комисията. Достатъчно много сигнали имаме за много сериозен натиск върху тази комисия от един противников отбор. Ако е така наистина, аз ще дам едно предложение този отбор да се прекръсти, защото Васил Левски е символът на тази нация за чест и достойнство. Когато един отбор е загубил четири пъти през годината на спортния терен и след това се опитва по нечестен начин и задкулисно да отнеме всичко това, за мен не трябва да носи това име. Има достатъчно национални предатели в българската история, да си изберат някой", заяви Тодоров.
"Заявявам най-отговорно, че сме покрили всички изисквания на лицензионната комисия. Няма никакви основания да ни бъде отнет лиценза. На последното заседание на тази комисия ни бе казано, че всички документи на клуба са изрядни. И всяка спекулация в обратна насока не прави чест на тези хора", допълни Тодоров по въпроса с лиценза на ЦСКА.
"Получавам редица сигнали, не от едно място, че този клуб оказва натиск и има страхотна активизация в тази насока. Казват, че те са юбиляри, как може да не играят в Европа. На фона на какво питам аз. Всички видяха, че този отбор тази година е несъстоятелен. Пожелавам им догодина да се стегнат и както виждате, сега правят реорганизации и този клуб да е много по-стабилен на терена", добави още Тодоров.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети