Кличко се заяжда: Кубрат Пулев е недодялан

DenNews.bg
13.05.2014
размер на текста:

Владимир Кличко за пръв път спомена Кубрат Пулев сред възможните си бъдещи съперници, информира „7 дни спорт". Украинецът, който държи четири от петте световни титли в профибокса в тежка категория, до края на годината трябва задължително да защитава пояса на IBF, където претендент е Пулев.
Кличко обаче заяви, че предпочита да се опита да спечели и титлата на WBC, за да стане безспорен шампион. За целта той трябва да си уреди мач с канадеца Бърмейн Стивърн, който в събота би Крис Ареола (САЩ). Такъв вариант ще е доста по-изгоден от финансова гледна точка за федерациите и съперника на Кличко.
"Надявам се федерациите да проявят разбиране и да ми позволят да се бия за тази титла. Знам, че е сложно, но се надявам отново да се бия в САЩ. За целта трябва да намерим американска телевизия, която да дава мача, защото съперникът ще иска много пари - заяви Кличко. - Чух, че някои искат да се бия с Пулев, но всички те са от България. Ако приема този мач, ще ме критикуват, че се бия с човек, който има само 20 мача. Той със сигурност има сериозни умения, но е нов и недодялан. Един обединителен мач ще е съвсем друго нещо. Феновете ще са доволни, а аз бих бил щастлив да стана безспорен световен шампион. Това е нещото, което искам сега."

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети