Собствениците на банята в Сапарева баня плащат за счупена ръка на клиентка

DenNews.bg
13.05.2014
размер на текста:

Собствениците на банята в Сапарева баня и аквапарка до нея Иван Илчев и Борислав Богданов ще си платят за нехайството на служителите си, довело до инцидент с клиентка на комплекса.
Окръжен съд-Кюстендил потвърди решението на Дупнишкия районен съд, с което фирма „Рила Мегатур” бе осъдена да заплати на дупничанката обезщетение за това, че тя счупила ръката си, подхлъзвайки се на непочистен сняг и лед около открития басейн. Инцидентът станал на 15 януари 2012 г., като депозираният от пострадалата иск бе за 5 000 лв. Жената посетила банята с приятели, след което излезли да разгледат външните басейни на аквапарка, който също е собственост на фирма „Рила Мегатур”, управлявана от Богданов и Илчев. Още с първата крачка навън обаче дупничанката се подхлъзнала, паднала и счупила дясната си ръка. Освен болките и страданията, които пострадалата претърпяла, й се наложил дълъг болничен-60 дни, през които е била нетрудоспособна и не е получавала заплата.
Окръжен съд намали размера на обезщетението, което служителката в застраховтелен офис ще получи и вместо отсъдените на първа инстанция 3500 лв. тя ще получи 2800 лв. ведно с лихвите до пълното погасяване на сумата.
Според решението на КОС „Рила Мегатур” трябва да заплатят на жената разноски в размер на 552 лв. за двете инстанции, а тя от своя страна трябва да заплати на фирмата 232 лв. компенсации.
Решението на Окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети