Протест „300” изригва утре пред Министерски съвет

DenNews.bg
08.04.2014
размер на текста:

Протест „300” ще изригне утре пред Министерски съвет, като отбелязване на 300 дни от началото на антиправителствените протести. Протестът събира сили във фейсбук група под мотото „300 дни протест, 300 доблестни българи”.
Приликата с филма „300” не е случайна, но вместо спартанци, утре българските протестиращи ще трябва да докажат, че не броят, а волята и упоритостта могат да извоюват големите победи. Вече много повече от 300 българи са заявили участие в протеста пред Министерски съвет от 19 до 22 часа утре.
И защото протестиращите и властта са свързани-едните с нежеланието да приемат Тройната коалиция, а другите с нежеланието за оставка,, сякаш по поръчка точно днес името на Делян Пеевски отново се появи като катализатор. През миналата година точно изборът на Пеевски за шеф на ДАНС доведе до изригването на антиправителствените протести. Днес става ясно, че той е номиниран за кандидат за евродепутат от областните организации на ДПС в Кърджали и в Смолян.
„За управляващите очевидно е много важно да дадат на Пеевски допълнителни протекции и интерфейс към европейските институции. Както и да се изгаврят с всички, които се вдигнахме срещу тяхната наглост преди 300 дни. Търпението е добродетел, но до време“, пишат гражданите, организиращи утрешната демонстрация във фейсбук групата за събитието.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети