Левски остава без лиценз за Европа

DenNews.bg
04.04.2014
размер на текста:

Левски е като всички останали в българския футбол и е подпиран от БФС заради многото си фенове. Това заяви пред "7 дни спорт" изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков. Според шефа на бургаския клуб “сините” в никакъв случай не трябва да получат лиценз за евротурнирите, тъй като са изпуснали крайния срок за плащането на последните 130 хиляди лева по трансфера на Пламен Димов на „Герена“.
"Трябва да се моля на Левски, за да си плати ли? Уведомили сме лицензионната комисия и чакаме парите, или пък Левски да не получи лиценз. Повече от една година не плаща, което го прави като всички останали в българския футбол, само претенциите му са големи. Ако не получим парите си в най-кратки срокове, ще се обърнем към УЕФА. По принцип те са закъснели с плащането и не трябва да получат лиценз за Европа. Може би нямат никакво намерение да играят в европейските турнири - категоричен бе Киряков, който не отхвърли и възможността бургазлии да търсят лихва върху дължимата им сума, ако от Левски продължават да се бавят".
"От поведението на Левски зависи дали ще търсим лихви върху дължимото. Ясно е, че дължат пари и не са платили. Какви планове имат само те си знаят. Има договори, които трябва да се спазват ", заяви още Пламен Киряков.
"Ясно е, че БФС не е последователен в политиката си за лицензиране, когато някой клуб има задължения. Винаги има компромиси и реверанси към отборите с голяма фенска маса. Това не помага на никого, включително и на тези отбори. Не вярвам обаче да потулят и този случай", изрази надеждите си Киряков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети