В ЦСКА чакат големи инвеститори... другата седмица

DenNews.bg
03.04.2014
размер на текста:

Самообявилият се за спасител на ЦСКА Александър Томов заяви, че очаква нови акционери в клуба, които да закупят по-голям пакет акции на „червените“. Според Лупи, крупните инвеститори ще е появят през следващата седмица. „До този момент до 3000 души са закупили малки пакети акции. Текат разговори с инвеститори и мога да кажа, че от другата седмица ще влязат инвеститори, които ще закупят и по-големи пакети. Мога да спомена две имена на хора, които ме упълномощиха да го направя и които ще купят пакети – това са фамилия Манджукови – Петър и Ивайло, както и Емил Данчев и негови представители“, каза Александър Томов, цитиран от Гонг.
Идеологът на процесите в ЦСКА разкри и че през есента ще бъде свикано голямо общо събрание на всички акционери, а управлението на клуба ще се определя от всички акционери, както е в някои отбори в Европа. „Отчетността ще е публична и всеки ще може да вижда приходите и разходите“, каза Томов.
Босът изрази мнение, че според него не съществува вариант емисията акции да е неуспешна: „Аз лично очаквам около 500 хиляди акции да закупят дребни акционери, а останалите да са в ръцете на по-крупни бизнесмени. Мога да кажа, че ако влязат 9 милиона лева или дори по-малко от акции, клубът ще бъде на чисто“.
Сашо Томов добави, че най-големият проблем в момента е извън София, където банките и финансовите посредници не са подготвени за такава масова търговия с акции.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети