Цветанов представи евролистата на ГЕРБ в Дупница: Всички над 18 г. да гласуваме с №18 в бюлетината

Избори'2014
29.04.2014
размер на текста:

Цветанов призова всички, навършили 18 г. да отбележат №18 в бюлетината. Снимки: DenNews.bg

Председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов представи в Дупница листата на партията за изборите за Европейски парламент. С призива „Всички над 18 г. да отбележим №18 в бюлетината” Цветанов предизвика аплодисментите на множеството симпатизанти на ГЕРБ, събрали се на площад „Свобода”.
Цветанов представи водача на листата на ГЕРБ Томислав Дончев, като разкри неизвестна досега подробност-бившият министър по управление на средствата от ЕС има дупнишки корен. От дупнишкия характер са си „откраднали” и двамата кандидати за евродепутати от ГЕРБ, които бяха представени днес в Дупница. Андрей Ковачев е отслужил военната си служба в Дупница, а Ева Паунова е прекарала половината си живот в Дупница, като тя разпозна сред лицата на площада свои приятели от детството на улица „Кулата”. Паунова посочи, че се е научила на борбеност именно от живота си в Дупница, градът на който посветила първото си стихотворение като дете.

И тримата кандидати за евродепутати-Дончев, Паунова и Ковачев са свързани с Дупница, стана ясно на митинга днес.

 

Изборите за Европейски парламент ще дадат реалната оценка на българските избиратели за днешното управление на Пламен Орешарски и тройната коалиция”,

 

посочи Цветанов.
„Тройната коалиция е коалиция на задкулисието, днес българското правителство е в пълна изолация от Европа, за това идват тревожните сигнали както по „Южен поток”, така и по оперативните програми”, категоричен бе Цветанов. Според него Орешарски е бил много активен във външната си политика, откривайки ресторанти във Виетнам.
„А нашият лидер Бойко Борисов вчера беше приет и се срещна с канцлера на Германия Ангела Меркел, която даде подкрепата си за ГЕРБ”, поясни Цветанов. Според него това е много ясен знак за оценката на управлението на ГЕРБ, за силната политика, която трябва да води Европейската народна партия.
„Ние сме убедени, че опорните точки, които се пишат в щабовете на Сергей Станишев, това е да има „Костинброд-2, ние знаем какво направиха на 11 май 2013 година. Те опорочиха изборния процес, но ние няма да се подадем и ще бъдем убедителни в победата си, и ГЕРБ ще спечели най-много евродепутати”, категоричен бе Цветанов.

 


Томислав Дончев: Тук сме за да ви дадем надежда, че България няма да е в периферията на Европа

 

„Ние сме тук за да ви помолим за подкрепа, защото имаме нужда от вашата подкрепа. Дошли сме тук, за да ви дадем надежда, че България ще има силен отбор в Европа, че гласът на България за Европа може да бъде по-силен, че България няма да е част от периферията на Европа, че ще има кой да защитава интересите ни и най-сетне, че има надежда за промяна в България, че ситуацията може да е различна, че ще превключим режима в това да създаваме, да творим, а не само да трупаме дългове. Аз обикалям по места, където на хората липсва надежда, за това първата наша задача е да събудим у вас надеждата. Защото не срещнах нито един доволен, от това, което се случва в България. Заедно с вас може да събудим надеждата, да й дадем път. И искам да ви помоля да гласувате, щом сте тук вие знаете за кого, но накарайте приятелите си, накарайте семействата си, накарайте колегите си да гласуват. Само човекът, който е гласувал има право да търси сметка на всички избраници, да им задава въпроси и ако трябва да им дърпа ушите. Аз имам тежка отговорност да водя най-силния и най-добрия отбор. Всички са високо подготвени, могат да отстояват позиции, могат отстояват мнения, така че е изключително трудно да си капитан на този отбор”, каза на площада в Дупница водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев.Андрей Ковачев: 5 г. защитавам интересите на България в Европа, нека продължим

 

„Приятно ми е да съм тук, защото с този град е свързана моята младост. Аз служих тук, но може би символично в 21-ви век ние защитаваме нашите интереси не по бойните полета, а в европейския парламент – там защитаваме нашите интереси. За това ви молим на 25 май да гласувате за листата на ГЕРБ с бюлетина номер 18. 5 години аз бях в европейския парламент. Достойно защитавах интересите на България, интересите на българските региони, на българските градове, на българските пациенти, на българите по цял свят. Така че нека да продължим това, което сме започнали. Гласувайте с №18! България е в Европа, Европа е силна с България, така че нека да имаме един достоен живот с висок жизнен стандарт, за да може нашите млади поколения да намерят своя път”, призова и Ковачев.

 

Ева Паунова: Дупница ме научи на борбеност, покажете своята борбеност

 

Чувствам се поне наполовина дупничанка. Изключително емоционален за мен е този момент. Поне 15 години от моя живот са преминали в Дупница. Много от вас познавам, виждам момичета, с които сме играли заедно не далеч от тук, на ул. “Кулата”. Виждам и други от вас, с които сме се изкачвали на хълма Кулата и на кръста. С моя дядо там когато бях на 4 години създадох първото си стихотворение. Дупница ме научи на борбеност и креативност, която вече 5 години отстояваме в европейския парламент. Покажете своята борбеност на 25 май и гласувайте за отбора на професионалистите с № 18.


Митингът в Дупница бе открит с песни на Веселин Маринов и трио „Уникалните гласове”. В края сцената бе превзета от изпълненията на ансамбъл „Българе”.

След посещението в Дупница Цветанов, Дончев, Ковачев и Паунова се срещнаха със симпатизанти на ГЕРБ в село Овчарци, Сапарева баня. Кандидатите бяха придружени от народния представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин, както и от общинското ръководство на партията в Сапарева баня.

С членове и симпатизанти на ГЕРБ в Овчарци.


Цветан Цветанов благодари на местните за подкрепата към кандидата за кмет на ГЕРБ Йордан Камджилов на частичните избори, които се проведоха преди месец и половина в Овчарци. "Моят призив е всички да гласуват с номер 18, това е перспективата и бъдещето, защото това е листа, която има висока експертиза", каза Цветанов.
ГЕРБ ще даде своя дял да бъде подпомогната местната власт, да бъдат подпомогнати всички правителства, които имат потенциал да провеждат правилната политика, заяви още той.
"Искаме да продължим тази политика, не се поддавайте на манипулации, ние сме демократична партия и искаме всеки един от вас да упражни правото си на глас с бюлетина номер 18", допълни още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети