Чимев поде кампания за набиране на средства за операция на шампиона Стефан Самарджиев

DenNews.bg
29.04.2014
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев поде кампания за набирането на средства за операция на един от най-талантливите и успешни дупнишки спортисти. Бронзовият медалист от европейското първенство по таекуондо-WTF Стефан Самарджиев получи сериозна травма на една от последните си международни прояви и след серията от изследвания се оказа, че хирургическата намеса е наложителна. 17-годишният талант от школата на Гладиатор, който е и неколкократен републикански шампион и спечелил не малко медали от международни прояви, гостува днес при Чимев. Сумата, нужна за лечението на Стефан, е непосилна за семейството му, както и за клуба.
Травмата го лиши от възможността да участва преди дни на олимпийската квалификация, като от набраните точки от състезания досега, само една победа щеше да го класира на най-големия световен форум.
“Представям си какво му е в душата на това момче да пропусне възможността да стане част от българските състезатели на Олимпиада. Всички ние трябва да помагаме според възможностите си. Стефчо разнася славата на града и страната ни и в трудните моменти трябва да помагаме. Убеден съм, че необходимите средства ще ги съберем максимално бързо, защото дупничани винаги са откликвали и знам, че ценят тези, които са ни карали да се чувстваме горди. Затова призовавам всички-нека помогнем, нека спасим кариерата на едно дупнишко момче, което да продължи да носи успехи на клуба си, Дупница и националния отбор на България”, заяви Чимев, който се включи с лични средства в набирането на сумата. Нужно е да бъдат събрани още 3 000 лева.

 

Сметката на “Гладиатор” за набиране на средствата:

 

СК ПО ИБИ “ГЛАДИАТОР”

ЦКБ АД Клон Кюстендил

IBAN: BG61 CECB 9790 1004 4821 00

 

Тел. за контакт: Иво Ников-0888 41 51 63

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети