Опасност от наводнения заради силни валежи днес

DenNews.bg
29.04.2014
размер на текста:

През деня ще се развива купеста облачност, от която на много места ще вали и гърми.
По-интензивни ще са дъждовете в западните и южните райони и на места е възможно само за няколко часа да паднат количества до 30-40 литра на квадратен метър. Опасността от наводнения ще бъде повишена. Вятърът ще е слаб от югоизток.
Сутринта температурите в страната са от около 7 градуса, в Дунавската равнина до 11, 12 градуса край морето и в Тракия. Максималните стойности ще са между 17 и 22 градуса, край морето ще са по-ниски - до 15-16.
В планините ще остане предимно облачно, мъгливо и неподходящо за туризъм. Там също се очакват превалявания и гръмотевични бури, по-интензивни следобед и привечер. Вятърът ще бъде слаб от юг, като временно ще се усилва по време на гръмотевичните бури. Температурите ще останат почти без промяна и максималните по върховете ще са от 0 до 9-10 градуса.
В дните до края на седмицата промяна на времето не се очаква. Преди обед ще има и слънчеви часове, а по-късно ще се развива мощна купеста облачност, от която на много места ще превалява и прегърмява.
На места са възможни и градушки, а опасността от наводнения ще бъде повишена. Значителни валежни количества се очакват в планините и Западна България. Въпреки дъждовете, температурите ще останат почти без промяна. Сутрин ще са около 10 градуса, а през деня се очакват стойности от 16 до 22-23 градуса.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети