Комплекс за социални услуги ще замени Юндома в Дупница

DenNews.bg
28.04.2014
размер на текста:

Домът за деца, лишени от родителски грижи „Олга Стоянова” в Дупница ще бъде преструктуриран в Комплекс за социални услуги. Предложението на кмета Методи Чимев бе подкрепено единодушно от Общински съвет на последното редовно заседание на местния парламент.
Промяната предвижда в базата на Юндома да бъдат открити Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи и Кризисен център за деца, жертви на насилие и трафик.
Центърът за настаняване ще бъде разположен в основната база на Юндома и ще бъде с капацитет 15 души. Кризисният център ще бъде разположен в допълнителната сграда на юндома и ще бъде с капацитет от 12 души.
Освен това към новия комплекс ще има и наблюдавано жилище, като в него ще бъдат настанявани до 4-ма младежи, навършили 18 г., които излизат от социална институция. Жилището ще бъде поместено в общински апартамент.
Предвижда се промяната, както и преминаването от общинска на държавна издръжка да стане факт от началото на следващата година. С откриването на новия комплекс Юндомът ще бъде закрит.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети