Дупничани в атака, благоевградчани се бранят и само 2:1 в Шампионската лига

DenNews.bg
25.04.2014
размер на текста:

Дупнишкият първенец по футбол на малки вратички – тимът на Колор победи с 2:1 благоевградския Сборная в мач от втория кръг на Шампионската лига на България. Получи се един страхотен сблъсък пред многобройни зрители на терена в жк “Бистрица”, а гостите се отличиха с изключително силен състав, с равностойни смени на всеки пост, което даде възможност на играчите им да почиват. Колор обаче не се уплаши и направи поредния си невероятен мач. Макар дупничани да не разтичаха на дълга скамейка, с малко смени, те поддържаха бързо темпо през цялата среща. Колор се настани пред вратата на противника, в чиито редици настъпи объркване. А тимът на Сборная е доста обигран и “вечен” шампион на Благоевград, което говори за класата му.
Най-добър за домакините бе Георги Градевски, който бе истински господар в защита. Той обра всички високи топки, блокираше съперниковите нападатели, а и намираше сили да се включи в атака. Капитанът Стефан Александров-Джефри също отново беше на висота. В средата на терена пък вършееше Николай Цветков, а най-отпред Атанас Топалов не спираше с финтовете и напълно обърка защитата на гостите. Но гол до почивката така и не падна.
Второто полувреме обаче започна както първото - Колор мачкаше, а Сборная се бранеше като не спираше да прави смени в състава си, за да издържи на темпото на дупничани. Скритият жокер Иван Раков излезе на сцената като след негов пробив и добавка на Топалов резултатът стана 1:0. 3 минути по-късно след прекрасно воле Джефри покачи на 2:0. Последваха пропуски на Топалов, Занев и Раков. При поредното статично положение пред вратата на Колор, което е стара слабост на отбора, обаче се стигна до намаляване на резултата за крайното 2:1. Така преди реванша в Благоевград на 17 май дупничани имат преднина от 1 гол.
От Английската неделна лига в Дупница пък подсещат, че крайният срок за записване за участие е 26 април, а началото на новия сезон е на 3 май. Подготвени са и многобройни изненади от страна на спонсора на Лигата.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети