Престрелка в Славянск, има убити и ранени

DenNews.bg
24.04.2014
размер на текста:

Престрелка, при която има убити и ранени, е избухнала в на входа на Славянск откъм Святогорск, който е под контрола на войските на вътрешното министерство на Украйна. В престрелката са участвали неизвестни лица и силите на народното опълчение на Славянск, съобщи РИА Новости. От централната градска болница са потвърдили пред РИА Новости, че "се води сериозен бой, продължават да пристигат ранени".
По данни на градския сайт Slavgorod.com.ua, двама мъже от местната самоотбрана са загинали. Сайтът цитира говорителя на местната самоотбрана Стела Хорошева, която съобщава за две жертви на страницата си във Фейсбук.
Местното издание Kramatorsk.INFO съобщи за трима убити от отрядите за самоотбрана. Сайтът твърди, че е стреляно и по журналисти, но представители на медиите не са ранени.
Барикадата от автомобилни гуми на контролния пост гори и се чува стрелба, докато над зоната прелита хеликоптер, съобщи от мястото на събитието кореспондент на Франс прес. Проруските сепаратисти казали, че сами са запалили поста. Те водят бой, докато се оттеглят. Един от тях твърди, че видял седем украински бронетранспортьори от другата страна на барикадата. Мобилните връзки в района са нарушени. Източник: btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети