В Марек Юнион-Ивкони не знаят къде ще играят, но ще участват в Шампионската лига

DenNews.bg
23.04.2014
размер на текста:

„Третата поредна шампионска титла с Марек Юнион-Ивкони е най-ценната за мен. Тя е важна, защото затвърдих резултатите в последните години - изведох националният отбор на България до четвърто място на Олимпийските игри в Лондон 2012, спечелих три титли с Марек – всички тези успехи говорят, че съм добър треньор, разбирам си от работата и мога да се справям много добре на всички нива – и на клубно, и в националния отбор. С вдигната глава мога да кажа, че съм постигнал нещо!”, отсече на пресконференция в Пресклуб „България” треньорът на волейболния шампион - Найден Найденов.
Той допълни, че най-важните условия за успехите на Марек са три - отличната организация в клуба, която е по европейски стандарт, налагането на млади състезатели и печелившата схема на игра. Създава се спокойствие за играчите и се мисли само за волейбол. Всички състезатели, дори и най-младите, играят добър волейбол за нивото на нашия шампионат.
Найден Найденов сподели и че въпреки успехите се чувства недооценен, както по принцип според него са недооценени и българските треньори. „Идва някой от чужбина, започва да дава оценки за българския волейбол и за съжаление много медии му обръщат повече внимание, отколкото на нашите специалисти”, с право негодува треньорът.
В заключение наставникът на Марек Юнион-Ивкони заяви, че очаква през следващия сезон първенството в Суперлигата да бъде още по-оспорвано: „Отборите на Левски и КВК Габрово ще направят още по-добра селекция, играчите на ЦСКА са млади, но с всяка изминала година стават по-добри, така че заедно с нас поне 4 отбора ще се борят за титлата”.
Мениджърът на клуба Людмил Найденов каза, че и през следващия сезон ще продължи политиката да се разчита на български треньори и състезатели, а тимът отново ще участва в европейската Шампионска лига. „Ако има изгодни оферти от чужбина за наши волейболисти, няма да спираме никого. Независимо от всички трудности - финансови и организационни - и тази година ще участваме в най-престижния европейски турнир – Шампионската лига. Лошото е, че не знаем къде ще играем през новия сезон – както в първенството, така и в европейските турнири. За шампионата ще искаме да играем в зала „Христо Ботев” в столицата, имаме предложения от Благоевград, Пазарджик и Сливница. Ако зала „Христо Ботев” има лиценз, в нея ще играем и мачовете от Шампионската лига, но доколкото знам само три зали имат лиценз за тази престижна проява – “Арена Армеец”, “Арена Самоков” и Двореца на спорта и културата във Варна. Така че най-вероятно пак ще играем в Самоков. За съжаление там обаче се чувстваме не като домакини, а като гости, защото Самоков е повече баскетболен град и не идва много волейболна публика. Заради малкото зрители бяхме глобени един път от организаторите, но независимо от всичко, участието в Шампионската лига е голям престиж за нас и школа за българските състезатели. Така че продължаваме напред и отново ще играем с най-добрите в Европа”, обобщи Людмим Найденов, като допълни, че и след големите успехи на отбора няма наплив от спонсори. Все пак значително е нараснал броят на децата, които искат да тренират волейбол в Дупница.
„За съжаление няма как да поемем всички желаещи деца да тренират, особено тези, които не са от Дупница. Затова планираме в следващите години да изградим общежитие, където младите волейболисти да живеят и да се хранят. Сега на всички плащаме хотел и издръжката на един юноша е както на волейболист от представителния отбор”, заключи Людмил Найденов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети