Пияни фенове на ЦСКА биха ученици, защото са от Разград

DenNews.bg
23.04.2014
размер на текста:

Група фенове на ЦСКА са нападнали ученици, заради това, че са от Разград. Инцидентът се случил в неделя вечерта във Видин, където тийнейджърите били на екскурзия, съобщава Дарик. Шестима от извършителите са задържани, децата не са пострадали сериозно, като само едно момче имало цицина на челото, прегледано е в болница и е освободено.
Според полицейския бюлетин на ОДМВР-Видин, автобус с разградска регистрация бил паркирал до музея в града. До него спрели две коли, от които излезли неизвестни лица, нахлули в рейса и започнали да нанасят побой на част от учениците. Повечето деца, както и учителките им, били отвън на паркинга, те подали сигнал на тел. 112.
Антон Анастасов, баща на един от нападнатите ученици, разказва, че децата по никакъв начин не са предизвикали нападателите си. Един от биячите е бил с палка, но поради малкото пространство в автобуса, не я е използвал –каза директорът на училището, в което учат 30-те екскурзианти – Мануел Василев от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“. Неговите възпитаници разказали, че нападателите са били пияни, нахлули са в рейса с ругатни срещу Лудогорец.
Говорителят на полицията във Видин Лора Стефанова съобщи, че още във вечерта на инцидента са задържани за по 24 часа четирима мъже: видинчаните Н.А./26г./, Д.Д./26г./ и Ц.Ц./25г./ и столичанинът М.С./26г./. Днес обвинение за хулиганство е повдигнато на още двама на същата възраст, никой от тях не е криминално проявен досега.
Според една от версиите на децата в основата на инцидента е непълнолетен видинчанин, който тренира в школата на Лудогорец и познава част от нападнатите ученици, той пръв ги заговорил с въпроса познават ли фен фракцията на ЦСКА във Видин.
За хулиганство Наказателният кодекс предвижда санкция от 2 години лишаване от свобода.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети