Руски „лечител” влиза в затвора за убийството на 3 жени

DenNews.bg
22.04.2014
размер на текста:

23 г. затвор постанови Московският градски съд за обвинения в убийството на три жени 43-годишния Григорий Мартиросян, наричащ себе си потомствен екстрасенс и лечител.
„Лечителят” бе признат за виновен за смъртта на топмоделите Наталия Трапезникова, Мария Агаркова и майка й Наталия. Мартиросян ще трябва да плати на семействата на жертвите си 23 милиона рубли.
Освен това той е признат за виновен и за притежаване и разпространение на хероин, с който той убил жените, за да им вземе спестяванията. Според Lifenews.ru мъжът е откраднал около 6,5 милиона рубли. Жертвите си Мартиросян убил със смъртоносна доза наркотик, а после се опитал да инсценира нещастен случай. Едно от момичетата – Наталия Трапезникова пристигнала в руската столица от Нижни Новгород. Намерили я удавена във ваната на 21 септември 2011 година.
Разследващите обаче иззели записите от камерите за видеонаблюдение на блока, в който живеело момичето и видели на тях мъж, който много приличал на Мартиросян.
Той бил задържан на 21 февруари 2013 г. За този период, докато разследващите „събирали доказателства”, „лечителят” убил още две жени. Източник: БЛИЦ
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети