ВиК-Дупница загуби дело срещу „Ликона” за 8 000 лв. неплатени сметки

DenNews.bg
15.04.2014
размер на текста:

И на втора инстанция ВиК-Дупница загуби делото срещу ТПК „Ликона” за неплатени сметки за вода за около 8 000 лв., натрупани за два периода-от година и половин година.
Окръжен съд-Кюстендил потвърди решението на Районен съд-Дупница, с което искът на ВиК е отхвърлен като неоснователен.
Съдът приема, че общинското дружество не е доказало, че е доставяло питейна вода и е извършило договорени услуги за стойността на исковата сума.
„Ще обжалваме на горна инстанция. Въпросът вече не е за това сметките да бъдат платени, тъй като доколкото знам фабриката вече е затворена и машините са разпродадени, а е морален. Как е възможно като доказателство да бъде приобщен контраиск на „Ликона” за причинен брак, като нито е имало външна комисия, която да провери дали това е така, нито има протокол за наличието на брак и причините за него. Ние ясно доказваме, че водата е годна и качествена питейна вода. Но не може да отговаряме за това, че те искат с вода от чешмата и някакви прахчета да правят и продават лимонада. Ще обжалваме”, коментира управителят на ВиК Илия Илиев.
Решението на КОС може да бъде обжалвано пред Висшия касационен съд в 1- месечен срок.
По друго дело ТПК „Ликона” бе осъдена и плати около 7000 лв. за неплатени сметки за вода.
Дружеството бе най-големия длъжник на ВиК, заварен от Илиев при встъпването му като управител. След отказ за изплащане на стари задължения се стигна до прекъсване на тръбите към фабриката.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети