Ивайло Константинов: Не 3, искам 7 поредни титли

Константин Соколов
15.04.2014
размер на текста:

Фиестата на волейболните шампиони от Марек Юнион-Ивкони и техните фенове продължи и на централния площад в Дупница веднага след прибирането им от мача с Левски Бол. Състезателите и треньорите отвориха шампанското под звуците на We are the Champions и благодариха на запалянкоците за невероятната подкрепа по време на двубоите в София, а небето бе озарено от заря.
Президентът на клуба Ивайло Константинов пък заяви пред всички, че целта пред отбора е да спечели 7 поредни титли. “Преди началото на първенството много специалисти се изредиха да ме питат “наистина ли с този отбор ще играете?”. Казах им “да, с този отбор ще играем и ще печелим”. Но дори и аз не съм очаквал да спечелим 28 победи от 28 мача. Целта пред Марек е да спечели не 3, а 7 поредни титли!”, обяви Константинов и си заслужи овациите на привържениците.
Веднага след мача в зала “Христо Ботев” в столицата пък старши треньорът Найден Найденов не можеше да скрие задоволството си от успеха. "Титлата се равнява на 10 купи. Изиграл си 30 мача без загуба, това показва, че си отбор и че играеш волейбол. Това е по-важното за мен. За Купата не съжалявам. На Купата може един мач да ти изяде главата. Миналата година губехме от Бургас, след това спечелихме... За мен това показва, че отборът ми наистина заслужава, че се е борил цяла година, без загуба. Затова съм много щастлив”, коментира Найденов.
Капитанът Гьорги Гьоргиев призна, че това е най-ценната от 3-те поредни титли. "Чувството е уникално. Тази година титлата е най-ценната, защото я спечелихме по този начин. Никой не вярваше, че ще завършим без загуба. Благодаря на момчетата, на треньорите, на ръководството, за колектива, за отборния дух, за всичко. Левски като единици може би са по-добри, но ние вече три години имаме шампионски дух, мислим по шампионски и не се предаваме пред никого. Вижте само възрастта на състезателите каква е и ще разберете какво постижение сме направили. Сега ще кажа на треньора, че сме най-великите", каза македонецът.
Либерото на Марек Юнион-Ивкони Мартин Божилов пък сподели, че си мечтае да заиграе в чужбина, но е горд, че е част от шампионския тим на дупничани. „На пръв поглед изглежда лесно, но на нас ни беше изключително трудно. Всички играха на ръба на възможностите си срещу нас, затова ние трябваше да бъдем максимално концентрирани, без никакво отпускане. Имам договор с Марек, но мечтата ми е да играя в чужбина“, откровен бе Божилов.


Триумфът на Марек Юнион-Ивкони в СНИМКИ ТУК
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети