Нов скандал с феновете на Марек – били импотентни, простаци и дълбоко нещастни

DenNews.bg
13.04.2014
размер на текста:

Дрязгите по оста Левски Бол - Марек Юнион-Ивкони стигнаха нови висини, след като позиция взе и председателят на Националния волейболен фенклуб на България Георги Христов. В първата финална среща Марек победи с 3:1 насред София, а запалянковците от Дупница подкрепиха мощно отбора си. Според Христов, агитката на Марек Юнион-Ивкони е сбъркала „находчивостта с простащината” по отношение на волейболиста на Левски Смилен Мляков. Шефът на фен клуба отбелязва, че „обидата, като израз на агресивността, осъзната или не, е изява на човеци дълбоко нещастни”, явно не осъзнавайки, че и самият той използа обиди по адрес на привържениците на Марек. Съвсем друг е въпросът, че председателят на Националния фенклуб взима страна и вместо да е неутрален, явно подкрепя един от двата отбора спорещи на полето. Естествено това не е Марек Юнион-Ивкони...

Изявлението на Георги Христов пред bgvolleyball.com:

Още по време на загрявката забелязах, че огромната част от дупнишката агитка се забавлява по свой си начин, бъркайки находчивостта с простащината. В случая обект на техния пошъл интерес беше състезателят на Левски Смилен Мляков. Тези „фенове” открито провокираха един от най-добрите волейболисти на Левски още от загрявката заради негов физически белег и това продължи през целия мач. Няма да цитирам използваните слова за обръщение към волейболиста по обясними причини. Само ще спомена, че те се използват от полово импотентните „мъже” в общуването им с жените.
За мен и за много други хора в залата остана необяснимо, с какво Свилен е заслужил подобно отношение. Като волейболист – доказал се в няколко български клуба, в Трентино, в Полша и в Иран. Като мъж – баща на две дъщери, които бяха в залата и станаха свидетели на извращението с баща им. Всъщност има обяснение за поведението на подобни запалянковци не само във волейболните зали, но и на футболните терени, пък защо не и във интернет форумите и къде ли не още. Причината я посочват единодушно психолозите, изследователите и докторите на човешката душа. Те твърдят, че обидата, като израз на агресивността, осъзната или не, е изява на човеци дълбоко нещастни. Това е само обяснение, не и извинение.
Лично за мен човек не бива да произнася слова във волейболната зала, които не би произнесъл пред майка си и баща си, или пред баба си и дядо си. Или ако няма такива думи, то мястото му съвсем не е в храма на волейбола.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети