Избраха Силвия Овчарченска за зам.-председател на ОбС, но не разбраха

Десислава Панайотова-Янкова
07.03.2014
размер на текста:

Процесуална катастрофа сътвори днес председателят на Общински съвет-Дупница Владимир Владимиров, който предложи за свой заместник Силвия Овчарченска, тя бе избрана, но нито той, нито гласувалите за кандидатурата й разбраха, че е одобрена.
Идеята за заместник на ОбС-шефа бе мотивирана от Владимиров простичко-почти няма местен парламент в страната без заместник, а на места даже те били 4-ма - 5-ма. С оглед на новото работно време на Владимиров –от време на време, както вече ви съобщихме, обаче целта на заместника най-вероятно ще да е кърпи отсъствията на шефа, както в техническата подготовка на сесиите, така и при срещите с граждани, а и при представянето на форуми и събрания.
От името на БСП съветникът Маргарита Илинска предложи за поста Кирил Попов от Лидер, като мотивира избора на кандидатура, както с личните му качества, така и с факта, че той е съпартиец на Владимиров в Лидер. „Ще ви бъде верен. Ще работите спокойно и ще се допълвате. Аз държа този човек да се развива”, обясни Илинска.
Кандидатурата на Попов обаче беше отхвърлена с 11 гласа „за” и 8 „против”.
Бившият атакист и настоящ независим съветник Методи Стойнев ребром попита „къде е логиката да даваме отговорност на един от хората, виновни за плачевното състояние на община Дупница”, визирайки кандидатурата на Овчарченска. За нея обаче ръка плътно вдигнаха групите на БСП, ОДБ и Лидер, като гласуването завърши с 16 „за” и 13 „против”.
След така пресметнатите гласове Владимиров обяви, че решението не се приема, а едва към края на днешната сесия, докато дебатираха резултати от друго гласуване, съветниците се усетиха, че Овчарченска е била избрана. Това бе потвърдено и от юриста на ОбС Милен Попов.
Лъсналата под формата на гаф истина обаче бе коментирана от Владимиров с „Здраве да е! Другият път!”.
За казуса за малко да се сключи и бас „наздраве” предложен от Георги Пехливански. БСП-съветникът предложи да се басира с д-р Матей Попниколов на бутилка уиски за това, че Овчарченска е избрана, но шефът на Здравната каса отклони предложението с извинението, че не пие алкохол.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети