Пехливански се примоли за заплатите на съветниците: „Колкото-толкова, но да се изплащат”

Десислава Панайотова-Янкова
07.03.2014
размер на текста:

Общинският съветник от БСП Георги Пехливански се примоли на новия председател на ОбС-Дупница Владимир Владимиров да използва по-близките си вече отношения с кмета Методи Чимев и общинска администрация, за да издейства изплащане на заплатите на съветниците. Молбата на Пехливански дойде от микрофона на днешната сесия при разглеждането на докладната за отчета за работа на местния парламент.
„Администрацията не може да се оплаче, че има нещо важно, което не сме гласували и не може да се извинява, че затова има пропаднали идеи”, каза Пехливански, след което помоли заплатите на съветниците да бъдат изплащани.
„Колкото-толкова, но да се навакса с изплащането на заплатите и да ги получаваме. Има съветници, за които тези пари не са важни, те може да ги даряват, но все пак имаме и разходи за работата си в ОбС. Ето, само да си извадим диска за ВиК ни трябват по 5 лв.” обясни Пехливански.
Думите му пък дадоха повод за отваряне на темата за повишаване на заплатите на съветниците, за което Владимиров се ангажира да се занимае на следваща сесия.
След като отчетоха, че ОбС е провеждал по две заседания в месец и не е имало сътресения в работата, като случаи на конфликт на интереси, съветниците приеха отчета за работа на местния парламент с 30 гласа „за”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети