Училищата в община Дупница са на чисто, ще получат допълнително по 27 000 лв.

DenNews.bg
05.03.2014
размер на текста:

Училищата в община Дупница са на чисто-нямат неразплатени сметки и просрочени задължения. Това обясни на пресконференция днес зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова, като посочи, че финансовото състояние на училищата означава, че момента те се справят със средствата, които държавата отпуска.
Въпреки това тази година всички училища и детски градини ще получат добавки. За забавачките тя е в размер на 17 000 лева за всяка, а за училищата-27 000 лв.
След среща на кмета Методи Чимев и директорите на детските градини и училищата, проведена на 21 февруари, е обсъдена формула за разпределението на добавките, а след това градоначалникът е одобрил със своя заповед компромисен вариант. „Той задоволява всички директори т.е. всяко училище ще получи достатъчно средства за да се издържа. Никое училище няма да получи по-малко пари от миналата година. Училищата по селата ще получат и средства от резерва от средствата, които се получават от държавата. Това ще стане в началото на октомври. Допълнителните средства, които ще получат са в размер на 28 000 лева за трите училища. Тази добавка гарантира нормалната дейност на тези училища”, обясни старши експерт в отдел „Образование” в ОбА Тодор Петков.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети